Nieuws

 
  Kijk hier voor het actuele nieuws en mededelingen. Lees verder >>  
     
 

Webcam

 
  Kijk hier voor webcam beelden van de haven. Lees verder >>  
     
 

Weer

 
  Weerstation Lees verder >>  

 
 

Winterpassanten

Fijn dat u bij ons uw schip wilt laten overwinteren. U Krijgt van de administratie een rekening, wij verzoeken u deze per omgaande te betalen. Als u elektriciteit gebruikt en u ligt op een bemeterde plaats dan rekent u af per kWh, €0,30, is er geen meter dan kunt u daar zelf voor zorgen of u betaalt het forfait van de tarievenlijst. Het is niet toegestaan om gedurende de winter uw schip permanent te bewonen.

Wij hebben even wat praktische zaken voor u op een rijtje gezet.

Gedurende de winter zijn de voorzieningen beperkt open. Vanaf 1 november tot 1 maart wordt de verwarming en het warme water van het toiletgebouw uitgezet. U kunt dan ook niet meer douchen.

De havenmeesters hebben in deze periode vrij, maar zijn voor spoedgevallen wel bereikbaar tel. nummer 0621922676.

De havencommissarissen maken in de wintermaanden elke week 1 of 2 rondes in de haven. Hierbij kijken wij of alles nog goed vast ligt etc. De verantwoording voor het goed vastleggen van het schip ligt desondanks bij de eigenaar. Wij adviseren om ten minste 1x per maand te kijken of alles nog in orde is. Het is logisch dat u uw dierbare bezit gedurende de wintermaanden wilt beschermen. Doe dit wel met materiaal dat de elementen kan weerstaan. De wind is sterk, ondanks de beschutting van de haven, en plastic van vuilniszakken kwaliteit zal onherroepelijk scheuren en in het water terecht komen. Gebruik afdekzeilen met geprefabriceerde ogen. Vanwege het aanzicht van de haven is het van gemeentewege verboden om oranje plastic te gebruiken.

Omwonenden worden uit hun slaap gehouden en klagen regelmatig over vallen die langs de mast gespannen zijn. Dus: VALLEN NIET LANGS DE MAST: MAAR AAN DE STAGEN OF AAN DE GIEK!!

Heeft u een rolgrootzeil dan kan de wind de holle mast als orgelpijp laten werken. Geef aan dat u een rolgrootzeil heeft en de havenmeester zal u een plaats toewijzen waar dit probleem niet optreedt.

Vanwege brandgevaar is het niet toegestaan om straalkachels o.i.d. zonder toezicht te laten branden. Houd er ook rekening mee dat u een geldige aansprakelijkheidsverzekering voor uw schip moet hebben.Zodra de vorst weer weg is, en er geen kans meer is op bevroren leidingen kunnen wij toevoer van water op aftappunten op de steigers herstellen. Dit is meestal zo tegen eind maart.

De winter ligperiode eindigt op 1 April. Als u niet in een box ligt, mag u dan in overleg met de havenmeester nog best langer blijven liggen, maar u betaalt dan wel het gewone passantentarief.

Als u in een box ligt moet u deze voor 1 April verlaten, omdat alle boxen gedurende het vaarseizoen aan onze leden zijn toegewezen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij de havencommissarissen,

Met vriendelijke groet,

Harry Buiter en Dave de Stigter, Havencommissarissen