Nieuws

 
  Kijk hier voor het actuele nieuws en mededelingen. Lees verder >>  
     
 

Webcam

 
  Kijk hier voor webcam beelden van de haven. Lees verder >>  
     
 

Weer

 
  Weerstation Lees verder >>  

 
 

Nieuws en mededelingen


Tarieven 2018

De tarieven voor 2018 zijn gepubliceerd.

Lees verder voor de tarieven.

 

Winterliggers

Fijn dat u bij ons uw schip wilt laten overwinteren.

Lees verder voor meer informatie voor de winterpassanten.

 

 

Feestelijke opening steigers

Vele handen maken licht werk… dat is zeker waar en met een mooi resultaat!

Begin november 2016 is er een start gemaakt met het vernieuwen van de steigers aan de Bastionkant van de Jachtclub Veere. De aannemer heeft samen met de vrijwilligers van de Jachtclub Veere medio februari 2017 deze klus afgerond en met een mooi resultaat!

Wij zijn trots op onze nieuwe, moderne steigers met een frisse uitstraling! Zeker een aanwinst voor onze Jachtclub maar ook voor het aangezicht van het stadje Veere! Om dit niet onopgemerkt te laten willen we dit graag met u vieren en nodigen wij u uit voor de feestelijke opening.

Feestelijke opening Steigers Jachtclub Veere

Datum : 31 maart 2017

Locatie : Sociëteit Jachtclub Veere, Kaai 14 Veere

Tijd : 15.30-17.00 uur

Wethouder Melse van de Gemeente Veere zal samen met genodigden de steigers officieel komen openen.

Daarna nodigen wij u uit om nog gezellig een hapje en een drankje te komen nuttigen in onze Sociëteit van de Jachtclub.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Jachtclub Veere

 

 

Havenmeester

Graag maak ik op deze plaats gebruik van om mij aan u voor te stellen vooral voor degene die mij afgelopen seizoen niet zoveel gezien hebben of nog niet kennen.

Ik ben Paul de Bruijn 49 jaar en heb 2 zonen van 21 en 12 jaar oud en ben samenwonend in Kamperland , vanaf deze kant kijk ik dus zo naar de andere kant van het Veerse meer op mijn werkplek.

Het vak als havenmeester ben ik inmiddels al ruim 27 jaar mee vertrouwd en ben begonnen als havenmeester bij de toenmalige gemeente Brouwershaven (inmiddels gemeente Schouwen-Duiveland) en heb hier 1 seizoen gewerkt. Daarna werd jachthaven Marina Port Zelande ontwikkeld en ben hier van het eerste moment bij betrokken geweest van 1990 tot april 2000 , en heb hier 10 jaar met veel plezier gewerkt. Ik heb daarna even een tussen stap gemaakt en heb toen 1 jaar bij Visser Watersport in de watersportwinkel gewerkt in Jachthaven Bruinisse.

De toenmalige havenmeester van Delta Marina Kortgene Piet Kastelein ging met pensioen en mij is gevraagd of ik hem wilde opvolgen als havenmeester wat ik een enorme uitdaging vond en deze kans met 2 handen aangepakt, en heb in Kortgene 15 jaar met heel veel plezier gewerkt.

Nadat ik vernomen had dat de 2e havenmeester Remco Mange in Veere niet meer verder wilde in Veere en iets anders wilde gaan doen heb ik gesolliciteerd naar de functie als 2e havenmeester naast de 1e havenmeester Rene, een nieuwe uitdaging in een heel mooi plekje als Veere.

Afgelopen seizoen heb ik heel prettig en met veel plezier samen gewerkt met Rene en zoals een ieder weet is Rene inmiddels weg , ik wil Rene hierbij heel veel succes wensen voor de toekomst. Inmiddels is mij gevraagd of ik wilde blijven als 1e havenmeester en wil dit heel graag doen, het omgaan met de leden , passanten en vrijwilligers in de vereniging vindt ik een mooie uitdaging om deze functie te aanvaarden in 1 van de mooiste havens en plaats als Veere.

Het is een actieve vereniging waar vele evenementen worden georganiseerd , een gezellig clubhuis met fantastische uitbaters Edwin, Juul , Nicky en Cindy die goud waard zijn wat betreft gezelligheid voor zowel de leden als de passanten die onze haven een bezoek brengen.

Na wat ik begreep en na vele jaren overleg over verbouwen /vernieuwen van het havenkantoor is het er deze winter dan echt van gekomen en er is hard gewerkt om dit tot iets moois te maken , met een nieuwe verhoogde vloer en nieuwe kasten en balie . Dank hier voor aan de vrijwilligers Frans en Jaap en Harry die hier veel werk voor verzet hebben. Ook de werkzaamheden aan de nieuwe steigers achter de brug zijn gestart en krijgen inmiddels vorm en er zal nog veel werk verzet moeten worden om alles weer op tijd klaar te hebben voor het nieuwe seizoen, ook bij de steiger voor de brug want ook hier zal met de klusgroep alles zoals water , elektra , kabels enz allemaal weer terug geplaatst moeten worden maar dit gaat vast goed komen !

Wat mij nog rest is u allemaal een heel mooi vaarseizoen in 2017 te wensen met een iets wat beter voorjaar , een prachtige zomer en een net zo mooi najaar als afgelopen jaar en een prettige samenwerking met iedereen.

Paul de Bruijn

Havenmeester

 

 

Foto's Snertrace 23 oktober 2016

>>klik hier voor meer foto's

 
 

Uitslagen Snertrace
23 oktober 2016

>>link


 

Eredivisie zeilen

Veere – Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september strijden zeilers op het Veerse Meer bij Veere in de eredivisie zeilen. Een attractieve en toonaangevende zeilcompetitie en een spektakel dat vanaf de Torenwal goed is te volgen. Op zaterdag 10 september kunnen kinderen met een speciaal programma kennismaken met de zeilsport. Op zaterdag is het ook Open Monumentendag. Museum Veere geeft die dag 50% korting op de entreeprijs en organiseert een bijzondere stadswandeling. Voldoende reden dus om naar Veere te komen.

Eredivisie zeilen
Achttien toonaangevende watersportverenigingen strijden gedurende het jaar om de titel landskampioen. Op 9, 10 en 11 september strijken de zeilers neer in Veere. De formule is helder: korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden. De Eredivisie Zeilen is de toonaangevende zeilwedstrijd die iedereen snapt en die, met deskundig commentaar, vanaf de Torenwal goed is te volgen. Uit Zeeland strijden teams uit Wolphaartsdijk en Breskens mee. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur (vrijdag om 10.30).

 

kijk hier voor meer informatie: www.eredivisiezeilen.nl

 

 

Sinds 30 april is aan onze haven de blauwe vlag toegekend. Dit houdt in dat wij voldoen aan bepaalde criteria van veiligheid en milieu. Wij hopen dat dit predicaat een gunstige invloed zal hebben op het aantal passanten dat onze haven aan gaat doen. Iedere scheepseigenaar kan voor zich ook een steentje bijdragen als hij/zij zich houdt aan de gouden gedragsregels, je krijgt dan het blauwe vaantje om aan je schip te hangen.

Wend je tot de havenmeester en hij kan je hierover meer vertellen en hij is tevens in het bezit van een uitgebreide informatie folder.

 

De Jachtclub beschikt sinds kort over een AED (automatisch externe defibrillator), een apparaat dat electrische stroomschokken geeft bij een hartstilstand.

 
 
 
 

Algemeen watersportnieuws